Workshops

Dans van het spel van Yin & Yang

Jördis Jacubczick

Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke als aanvullende krachten in ons. Door zo in contact met jezelf te zijn kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander.

lees verder

Sound & Voice Meditation

Menno van den Hout

Jouw stem als meditatief middel om in verbinding te treden met het veld van Één… Je eigen stem is een veelzijdig, krachtig en muzikaal healing instrument.

lees verder

Kristal Healing

Harry Niestadt

Bij de healing doen de kristallen het werk. Het zijn stuk voor stuk leraren die allen een andere taak hebben. Ze zullen vaak eigenschappen aanpakken die je op dat moment tegenhouden in je ontwikkeling.

lees verder

Reis door de Chakras

Monique van der Heijden

Deze workshop gaat over jouw vitale levensenergie die reist van stuit tot kruin waarbij je contact maakt met verschillende levensgebieden van jezelf. Een ervaringsgerichte en dynamische Reis door de Chakras.

lees verder

Out of the box en terug naar jezelf

Marnix van Rossum

In deze workshop ervaar je een flow van verschillende vormen van meditatie die het beste van meerdere werelden en methoden pogen te integreren. Vanuit stilte, bewustzijn, observatie en non-dualiteit.

lees verder

Spiraal lopen

Damanhur Nederland

Het lopen van de spiraal is een dynamische vorm van meditatie. Je energie komt weer in balans en je vermogen tot subtiele waarneming wordt vergroot. Een soort massage voor je subtiele energiekanalen.

lees verder

Vrijmaken van levensenergie met opstellingen

Stefanie Bussing

Is er een terugkerend thema in je leven wat je dieper zou willen onderzoeken? Of wil je kennismaken met het fenomeen opstellingen? In beide gevallen ben je van harte welkom bij deze workshop.

lees verder

Singing Circle

Andrea Hauser

Ontmoeting in zelfexpressie en samenzang. Spirituele liederen vormen de bron waar we speels onze geheel eigen twist aan geven door improvisatie. Laat je verrassen door de eenvoud en natuurlijkheid van (samen)zingen.

lees verder

Ecstatic Dance – DJ Yarun Dee

DJ Yarun Dee en Ceremonieleider Lâle

Ecstatic Dance op zaterdagavond in de grote zaal Lariks. De ingrediënten zijn simpel. Geen schoenen, geen drank, geen gepraat, fijne muziek en een prachtige dans publiek. Je bent welkom!

lees verder

Tantric Moves

Michael Heer en Marelde Jensma

Voelen waar de stroom heen beweegt en observeren waar we inhouden en verkrampen. Grenzen en blokkades herkennen, erkennen en omarmen. Durven te gaan staan en aan te kijken wat verschijnt.

lees verder

Healing Festival

Openingsceremonie vrijdagochtend

Ceremonie waarbij we om het ven heen gaan staan en in deze ruimte vormen we met elkaar een grote cirkel van acceptatie en begrip. We verbinden ons met de natuur, de natuurwezens en de kracht van het ven.

lees verder

Healing Touch – verbinding en balans

Carolina Verbeek

We maken door een lichte aanraking via onze handen en hartenergie contact met de chakra’s om de levenskracht uit te nodigen in evenwicht te komen en te stromen. Dit versterkt jouw weerbaarheid en geeft je energie.

lees verder

Lu Jong – Tibetaanse Yoga

Mariette de Kroon

Lu Jong bestaat uit vloeiende bewegingen die je combineert met ademhaling en aandacht in het lichaam. Dit werkt als een massage, het opent je lichaam en het brengt je in het nu.

lees verder

Indiase Dans en Yoga

Zlata Chabo en IndraDevi

Maak in deze workshop kennis met de traditionele Indiase Dans en Yoga. Je gaat theater maken en wordt verblijdt met beweging en visualisatie. Alles met veel plezier!

lees verder

Proeven aan de Osho® Mystic Rose

Modita van Zummeren

Mystic Rose is een actieve meditatie van Osho. Na een korte uitleg ga je 35 min. lachen, 35 min. huilen en 35 min. in stilte. Een prachtige ervaring die je doet tintelen, bruisen en ontspannen.

lees verder

Zelfregulatie in een complexe wereld!

Marjon van Opijnen

We onderzoeken de fysiek voelbare effecten van triggers. Met eenvoud en speelsheid verkennen we de werking van ons zenuwsysteem. Je ervaart hoe je met regulatie oefeningen door uitdagende situaties beweegt.

lees verder

De roep van de Wildeman

Arjen Verschuur en Johan Meijen

Het archetypen van de Wildeman roept je om op avontuur te gaan. Niet naar verre oorden of exotische stranden in de buitenwereld maar naar onbekende plekken in je binnenwereld.

lees verder

Helende ontmoeting met jezelf

Patrice Clarijs

De methodiek van Helende ontmoeting met jezelf heft de innerlijke verdeeldheid op. Zo groeit jouw ‘gezonde deel’ en komt er meer en meer ruimte voor jou.

lees verder

Touch of Divinity Tantra Pad

Mark Naaborgh en Janine Vermeulen

Uitnodigende workshop met een tantrisch ritueel dat je opent en verbindt met jezelf en de ander. Zachte meditatie en versterkende Tantra Kriya yoga bekkenbodem oefeningen voor een boost van je energie.

lees verder

Healing Festival

Eindceremonie zondagmiddag

Tijdens de ceremonie staan we in een cirkel om het ven en bedanken we de spirits van de vier windrichtingen en het grote bewustzijn voor hun aanwezigheid, ondersteuning en hulp tijdens het festival.

lees verder

Biodanza in contact

Marlie Wetemans

We gaan verschillende vormen van contact ervaren. We beginnen bij het voelen van onze vitaliteit, levenslust en sensualiteit om van daaruit het contact aan te gaan met de andere dansers.

lees verder

Zingen met hart en ziel

Martijn Nanninga

In de meeste culturen is het vanzelfsprekend om met elkaar te zingen. Samen zingend worden gevoelens van vreugde, levenslust, pijn, verdriet of angst gedeeld en getransformeerd in liefde, kracht, troost en hoop.

lees verder

ET Contact Experience

Manon van den Boorn

In deze workshop kunnen we met elkaar en onze interdimensionale vrienden in heel korte tijd krachtige energievelden opbouwen waarin prachtige ontmoetingen, krachtige healingen en activaties plaatsvinden.

lees verder

De Vrouwen Sangha

Jacqueline Ananya Snelder

De Vrouwen Sangha is een cirkel om samen te komen met vrouwen. Om je weer te verbinden met je kern, een plek waar je jezelf kunt zijn en jezelf weer kan hervinden. Buiten de drukte van alledag.

lees verder

Klank en Stilte

Frank (Klank) Mannens

Stilte geeft je de ruimte te voelen wat klanken met je doen. Stilte geeft je de ruimte te ontdekken wat er is. Vanuit stilte wordt je meegenomen door de geluiden van de klankschalen.

lees verder

Dansen in Contact

Randy Marques

Zuid Amerikaanse dans om van te genieten. Man en vrouw. Dichtbij, heel simpel, heel spannend, heel fijn. Sentiment, flow, recht uit het hart, in contact. Geen ingewikkelde pasjes.

lees verder

Mantra zingen met Deep

Deep

Mantra zingen in combinatie met wandelen en mediteren op de mooiste plekjes van landgoed Venwoude. Wanneer we samen zingen en mediteren ontstaat er een veld van licht en liefde.

lees verder

Vuurloop ceremonie

Henk Waltman

Wel of niet over de houtskolen lopen vraagt je oprechte aanwezigheid en trouw zijn aan jezelf. Moed, kracht, kiezen, besluiten en handelen zijn eraan verbonden.

lees verder

Medicine Buddha Healing

Sitadevi Sengers

Tijdens het reciteren in de vroege ochtend visualiseren wij de grote Medicine Buddha in ons midden en laten zijn helende krachten tot ons komen.

lees verder

World Grooves

World Grooves

World Grooves bestaat uit vier eigenzinnige swingende musici. Hun optreden staat garant voor een swingende reis die bestaat uit vele dansbare Grooves!!!! Op zaterdagavond vanaf 22.00 uur in de Piramide.

lees verder

Glasloop – een onvergetelijke ervaring

Annet van der Linden

Voor je ligt een pad van gebroken flessen, een dikke laag vlijmscherp glas. Op blote voeten bewandel je dit pad, jouw pad als een meditatie. Een oefening in bewustzijn richten en aandacht brengen waar het nodig is.

lees verder

Healing Touch – verstilling en transformatie

Carolina Verbeek

Healing Touch werkt met het energieveld (aura), de energiecentra (chakra’s) en energiebanen (meridianen) ter ondersteuning en versterking van het natuurlijk immuun- en energiesysteem.

lees verder

Luister Concert

Jan Duindam

Jan zing en speelt zijn eigen songs en instrumentals en maakt daarbij gebruik van diverse instrumenten. Zijn muziek is gevoelig, helder, zuiver, delicaat, krachtig, verstild en ontroerend.

lees verder

Universeel Klankhealing Concert

Anne en Jacinta

Je bent van harte welkom om je mee te laten nemen in dit klankbad. Een reis zonder grenzen op de klanken en frequenties van onze instrumenten. De helende frequentie van licht en liefde.

lees verder

Familie Opstellingen

Modita van Zummeren

De belangrijkste reden waarom in je leven, relaties, werk, geld en passie niet stroomt is dat je een verkeerde rol hebt aangenomen in de relatie met je moeder.

lees verder

Mantra en Bhajan zingen

Sita Devi en Anneloes de Greef

Het zingen of reciteren van mantra’s activeert en versnelt de geestelijke-scheppende kracht en bevordert harmonie en eenheid in alle aspecten en bestanddelen van het menselijke wezen.

lees verder

Breathe to Shine!

Marjon van Opijnen

Met eenvoud en speelsheid verruimen we in deze workshop onze adem en daarmee onze levensenergie. We creëren meer bewegingsruimte in ons lijf en we leren onze adem weer vrij de ruimte te geven.

lees verder

From Mind to the Soul – Kundalini Yoga

Siri Satya Kaur

De Kundalini Yoga traditie volgens de leer van Yogi Bhajan is een geweldige bron van kennis en ervaring van de essentie. Het is een efficiënte techniek om bewustzijn wakker te maken en te laten groeien.

lees verder

Drumcirkel

Erik Roesink

Door te drummen wordt alles in beweging gebracht en vindt er een stroomversnelling plaats van de energie. De energie wordt opgewekt en gaat weer stromen.

lees verder

Verrijk je energie door unieke Chakra kristallen

Andy van der Poel

De basis voor de kristal healing zijn unieke chakra kristallen die op en om je heen liggen. Enig in hun soort. Ze vormen samen een energieveld om jouw energie weer te laten stromen.

lees verder

Vrij dansen

DJ Aloes

DJ Aloes draait avontuurlijke wereldmuziek op vrijdagavond in de Piramide voor mensen die willen dansen. Vrolijk met pit en diepgang is de essentie van haar muzikale keuzes die ontstaan in het moment.

lees verder

Spirit of Nature – natuurbelevingstocht

Anjo Delville

We gaan op ontdekkingstocht in het bos van Landgoed Venwoude met al je zintuigen open voor ontvangst. Door te vertragen en te verstillen krijgen geluiden, geuren en structuren de kans om zich voor je te ontvouwen.

lees verder

Adem en Extase – De helende kracht van adem

Arno ten Veen

Door middel van een eenvoudige en diepgaande ademhalingstechniek – rebirthing, oftewel de bewust verbonden ademhaling – ervaar je totale ontspanning, overgave en extase!

lees verder

Tao kalligrafie in beweging

Dennis Chan en Hetty Chang

Beleef en ervaar een Tao Chang, een krachtig healingveld met de frequentie en vibratie van de bron. Dit helende veld wordt gecreëerd door Tao kalligrafieën.

lees verder

Hoe ‘zen’ ben jij?

John de Weerdt

Zen Meditatie is een uitstekende manier om aan je dag te beginnen. Na een gedegen uitleg gaan we direct aan de slag. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen ervaring te hebben.

lees verder

Intuïtief Schilderen

Elisabeth Bieze-Veerbeek

In een weekend van healing, ervaringen op doen, loslaten en soms ook confrontatie is het in deze workshop tijd voor expressie van wat deze healing voor jou betekent.

lees verder