Workshops

Tantric Moves

Michael Heer en Marelde Jensma

Voelen waar de stroom heen beweegt en observeren waar we inhouden en verkrampen. Grenzen en blokkades herkennen, erkennen en omarmen. Durven te gaan staan en aan te kijken wat verschijnt.

lees verder

Glasloop – een onvergetelijke ervaring

Annet van der Linden

Voor je ligt een pad van gebroken flessen, een dikke laag vlijmscherp glas. Op blote voeten bewandel je dit pad, jouw pad als een meditatie. Een oefening in bewustzijn richten en aandacht brengen waar het nodig is.

lees verder

Dans van het spel van Yin & Yang

Jördis Jacubczick

Bij het spel van Yin & Yang gaat het om de integratie van het vrouwelijke en het mannelijke als aanvullende krachten in ons. Door zo in contact met jezelf te zijn kun je op afgestemde wijze in contact gaan met de ander.

lees verder

Emotie of gevoel: inzicht gevende reis

Carolina Verbeek

Tijdens een innerlijke reis maak je contact met jouw zielsverlangen. Je ziet scherper wat je écht wilt en waar je naar verlangt. De reis geeft jou inzichten die helpen om de juiste keuzes te maken.

lees verder

Sound & Voice Meditation

Menno van den Hout

Jouw stem als meditatief middel om in verbinding te treden met het veld van Één… Je eigen stem is een veelzijdig, krachtig en muzikaal healing instrument.

lees verder

Kristal Healing

Harry Niestadt

Bij de healing doen de kristallen het werk. Het zijn stuk voor stuk leraren die allen een andere taak hebben. Ze zullen vaak eigenschappen aanpakken die je op dat moment tegenhouden in je ontwikkeling.

lees verder

Reis door de Chakras

Monique van der Heijden

Deze workshop gaat over jouw vitale levensenergie die reist van stuit tot kruin waarbij je contact maakt met verschillende levensgebieden van jezelf. Een ervaringsgerichte en dynamische Reis door de Chakras.

lees verder

Out of the box en terug naar jezelf

Marnix van Rossum

In deze workshop ervaar je een flow van verschillende vormen van meditatie die het beste van meerdere werelden en methoden pogen te integreren. Vanuit stilte, bewustzijn, observatie en non-dualiteit.

lees verder

Spiraal lopen

Damanhur Nederland

Het lopen van de spiraal is een dynamische vorm van meditatie. Je energie komt weer in balans en je vermogen tot subtiele waarneming wordt vergroot. Een soort massage voor je subtiele energiekanalen.

lees verder

Vrijmaken van levensenergie met opstellingen

Stefanie Bussing

Is er een terugkerend thema in je leven wat je dieper zou willen onderzoeken? Of wil je kennismaken met het fenomeen opstellingen? In beide gevallen ben je van harte welkom bij deze workshop.

lees verder

Singing Circle

Andrea Hauser

Ontmoeting in zelfexpressie en samenzang. Spirituele liederen vormen de bron waar we speels onze geheel eigen twist aan geven door improvisatie. Laat je verrassen door de eenvoud en natuurlijkheid van (samen)zingen.

lees verder

Naturehealing Meditatie

Magda Bannink

We verbinden ons met de krachtige spirit van onze ware natuur. De zespuntige ster, de merkaba is de basis voor de naturehealing meditatie in beweging, buiten in het krachtige energetische veld van Venwoude. 

lees verder

Soul Collage

Clasien Hundersmarck

Even tijdloos bezig zijn en weer contact met jezelf maken, zonder te hoeven presteren. Lekker puur en alleen op je gevoel je binnenwereld naar buiten brengen. Al spelend en vrij.

lees verder

Easy Flow & Yoga Nidra

Elmora van Steenbergen

Ontspannende yoga door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. De belasting voor het lichaam is beperkt. Toegankelijk voor zowel de beginnende als de meer ervaren yoga-beoefenaar.

lees verder

Healing Festival

Openingsceremonie vrijdagochtend

Ceremonie waarbij we om het ven van Venwoude heen staan en met elkaar een grote cirkel van acceptatie en begrip vormen. We verbinden ons met de natuur, de natuurwezens en de kracht van het ven.

lees verder

Dans het (on)begrensde verlangen

Petro van de Pas en Irene Voorbij

Een stevig anker vinden in onszelf, dat is misschien wat corona vraagt. De innerlijke reis met jezelf aangaan, jezelf beminnen en lief te hebben in dans, jezelf te geven waarnaar je verlangt.

lees verder

Lu Jong – Tibetaanse Yoga

Mariette de Kroon

Lu Jong bestaat uit vloeiende bewegingen die je combineert met ademhaling en aandacht in het lichaam. Dit werkt als een massage, het opent je lichaam en het brengt je in het nu.

lees verder

Drumcirkel voor healing

Cees Elenbaas

We gaan al drummend goed aarden en bij onszelf komen. We creëren een heilige cirkel en nodigen de spirits uit zodat we veilig en beschermd onze reinigende en helende ceremonie uit kunnen voeren.

lees verder

Indiase dans voorstelling

Zlata Chabo en IndraDevi

Maak in deze workshop kennis met de traditionele Indiase Dans en Yoga. Je gaat theater maken en wordt verblijdt met beweging en visualisatie. Alles met veel plezier!

lees verder

Zelfregulatie in een complexe wereld!

Marjon van Opijnen

We onderzoeken de fysiek voelbare effecten van triggers. Met eenvoud en speelsheid verkennen we de werking van ons zenuwsysteem. Je ervaart hoe je met regulatie oefeningen door uitdagende situaties beweegt.

lees verder

Helende ontmoeting met jezelf

Patrice Clarijs

De methodiek van Helende ontmoeting met jezelf heft de innerlijke verdeeldheid op. Zo groeit jouw ‘gezonde deel’ en komt er meer en meer ruimte voor jou.

lees verder

Divinity Tantra

Mark Naaborgh en Janine Vermeulen

Uitnodigende workshop met een tantrisch ritueel dat je opent en verbindt met jezelf en de ander. Zachte meditatie en versterkende Tantra Kriya yoga bekkenbodem oefeningen voor een boost van je energie.

lees verder

Healing Festival

Eindceremonie zondagmiddag

Tijdens de ceremonie staan we in een cirkel om het ven en bedanken we de spirits van de vier windrichtingen en het grote bewustzijn voor hun aanwezigheid, ondersteuning en hulp tijdens het festival.

lees verder

Oriëntaalse Arabische muziek

Nazeer Abdulhai en Jacobus Thiele

Op vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur kun je genieten van Oriëntaalse Arabische muziek op het buitenterras van de Piramide met twee talentvolle muzikanten.

lees verder

Biodanza in contact

Marlie Wetemans

We gaan verschillende vormen van contact ervaren. We beginnen bij het voelen van onze vitaliteit, levenslust en sensualiteit om van daaruit het contact aan te gaan met de andere dansers.

lees verder

Zingen met hart en ziel

Martijn Nanninga

In de meeste culturen is het vanzelfsprekend om met elkaar te zingen. Samen zingend worden gevoelens van vreugde, levenslust, pijn, verdriet of angst gedeeld en getransformeerd in liefde, kracht, troost en hoop.

lees verder

ET Contact Experience

Manon van den Boorn

In deze workshop kunnen we met elkaar en onze interdimensionale vrienden in heel korte tijd krachtige energievelden opbouwen waarin prachtige ontmoetingen, krachtige healingen en activaties plaatsvinden.

lees verder

Het Ritme van de Salsa

Randy Marques

Is Salsa-dansen alleen maar vrolijk met je heupen zwaaien of zit er toch een dieper gevoel onder? Wat doet het met je als je de diepte ingaat? In deze workshop gaan we dit nader onderzoeken.

lees verder

Reis door de Chakras

Deep

We belichten waar de chakras voor staan, waar ze zich bevinden en leren er contact mee te maken. Middels bewustwording, adem, oefeningen, klank, meditatie, mantras en dans. 

lees verder

Vuurloop ceremonie

Henk Waltman

Wel of niet over de houtskolen lopen vraagt je oprechte aanwezigheid en trouw zijn aan jezelf. Moed, kracht, kiezen, besluiten en handelen zijn eraan verbonden.

lees verder

Hart met ballen: de raakbare man

Twan de Leur

We gaan met beweging, muziek en meditatie weer contact maken met de levensvreugde en de voorouder lijn. Het harnas mag even aan de kapstop.

lees verder

Medicine Buddha Healing

Sitadevi Sengers

Tijdens het reciteren in de vroege ochtend visualiseren wij de grote Medicine Buddha in ons midden en laten zijn helende krachten tot ons komen.

lees verder

World Grooves

World Grooves

World Grooves bestaat uit vier eigenzinnige swingende musici. Hun optreden staat garant voor een swingende reis die bestaat uit vele dansbare Grooves!!!! Op zaterdagavond vanaf 22.00 uur in de Piramide.

lees verder

Qi-Gong

Ingeborg van Berkel

Qi-Gong zijn oefeningen om je vitale levenskracht te versterken. Gebaseerd op ontspanning, concentratie, meditatie, harmonie, ademhaling, lichaamsgerichte kracht en geestelijke kracht.

lees verder

Luister Concert

Jan Duindam

Jan zingt en speelt zijn eigen songs en instrumentals en maakt daarbij gebruik van diverse instrumenten. Zijn muziek is gevoelig, helder, zuiver, delicaat, krachtig, verstild en ontroerend.

lees verder

Universeel Klankhealing Concert

Anne en Jacinta

Je bent van harte welkom om je mee te laten nemen in dit klankbad. Een reis zonder grenzen op de klanken en frequenties van onze instrumenten. De helende frequentie van licht en liefde.

lees verder

Mantra en Bhajan zingen

Sita Devi en Anneloes de Greef

Het zingen of reciteren van mantra’s activeert en versnelt de geestelijke-scheppende kracht en bevordert harmonie en eenheid in alle aspecten en bestanddelen van het menselijke wezen.

lees verder

Breathe to Shine!

Marjon van Opijnen

Met eenvoud en speelsheid verruimen we in deze workshop onze adem en daarmee onze levensenergie. We creëren meer bewegingsruimte in ons lijf en we leren onze adem weer vrij de ruimte te geven.

lees verder

From Mind to the Soul – Kundalini Yoga

Siri Satya Kaur

De Kundalini Yoga traditie volgens de leer van Yogi Bhajan is een geweldige bron van kennis en ervaring van de essentie. Het is een efficiënte techniek om bewustzijn wakker te maken en te laten groeien.

lees verder

Verrijk je energie door unieke Chakra kristallen

Andy van der Poel

De basis voor de kristal healing zijn unieke chakra kristallen die op en om je heen liggen. Enig in hun soort. Ze vormen samen een energieveld om jouw energie weer te laten stromen.

lees verder

Vrij dansen

DJ Aloes

DJ Aloes draait avontuurlijke wereldmuziek op de zaterdagavond in de Larikszaal voor mensen die willen dansen. Vrolijk met pit en diepgang is de essentie van haar muzikale keuzes die ontstaan in het moment.

lees verder

Spirit of Nature – natuurbelevingstocht

Anjo Delville

We gaan op ontdekkingstocht in het bos van Landgoed Venwoude met al je zintuigen open voor ontvangst. Door te vertragen en te verstillen krijgen geluiden, geuren en structuren de kans om zich voor je te ontvouwen.

lees verder

Adem en Extase – De helende kracht van adem

Arno ten Veen

Door middel van een eenvoudige en diepgaande ademhalingstechniek – rebirthing, oftewel de bewust verbonden ademhaling – ervaar je totale ontspanning, overgave en extase!

lees verder

Tao kalligrafie in beweging

Dennis Chan en Hetty Chang

Beleef en ervaar een Tao Chang, een krachtig healingveld met de frequentie en vibratie van de bron. Dit helende veld wordt gecreëerd door Tao kalligrafieën.

lees verder

Sound Medicine – creëer je eigen klankmedicijn!

Marije van der Nat

Klanken maken en die laten resoneren in je lijf is een weldaad voor je zenuwstelsel. Wanneer je bewust contact maakt met datgene waar je last van hebt en er helende klanken naartoe stuurt, tril de last als het ware los.

lees verder

Soul Body Fusion

Arno van Dijk

Soul Body Fusion is een snelle en krachtige methode waarbij de zielsenergie verbonden wordt met het lichaam. Het zet mensen meer in hun eigen licht en kracht.

lees verder