Zuid Amerikaanse muziek

Zuid Amerikaanse muziek
Pa’Gozar

Pa’ Gozar betekent ‘om van te genieten’. En dat is het. Pa’ Gozar maakt Zuid Amerikaanse muziek om van te genieten. Kleinschalig, akoestisch, puur, emotioneel en swingend. Zaterdagavond vanaf 22.00 uur in de Piramide.

Het repertoire bestaat uit een mix van klassiekers en (nog) onbekend origineel materiaal. Denk aan Jobim, Joao Gilberto , Ruben Blades, maar ook Lilia Vera en Joe Sample. Astrid Pulles zingt en speelt handpercussie, Wim Klerkx speelt gitaar en Sjors Frielink speelt bas.

Voorafgaande aan het optreden geeft Randy Marques op zaterdagmiddag 16.30 uur een workshop waarin je de dans bewegingen leert van de muziek die gespeeld gaat worden, zodat je ook heerlijk op de muziek samen kunt bewegen. In overleg met de band selecteert Randy een aantal dansvormen en breng hij je de basis bij van het samen-dansen.

Astrid ‘la Hollandesa’ Pulles groeide op in een muzikaal gezin en zong als professional in diverse internationale salsa bands in Zuid Amerika en Europa (o.a. Gerardo Rosales, Samba salad)

Wim Klerkx studeerde gitaar en compositie aan het conservatorium van Maastricht en specialiseerde zich in Braziliaanse gitaarmuziek.

Sjors Frielink was de oprichter en basgitarist van de Amsterdamse salsaband Sofrito na mas en is nu overgestapt op de contrabas. Hij is onder meer opgeleid door Leslie Lopez (New Cool Collective).