Wereldmuziek – Lunch concert

Wereldmuziek
Andrea Hauser en Martijn Nanninga
Wereldmuziek
Andrea Hauser en Martijn Nanninga zullen tijdens de zaterdagmiddag lunch optreden met een breed repertoire van spirituele liederen en volksmuziek uit verschillende delen van de wereld. De prachtige stem van Andrea, de subtiele gitaarklanken van Martijn, de pakkende muziek op accordeon en viool: er is veel om van te genieten. Soms zacht en meditatief, dan weer energiek en swingend. De liederen geven uiting aan de universele zoektocht van de mens naar zin en zingeving, naar verbondenheid en liefde. Of het nu gaat om een Roma-lied, een Zweedse melodie, een Indiase mantra of een ritmelied uit Afrika, allemaal willen ze de mens verbinden, met zichzelf, de anderen en met het grotere geheel.

Andrea en Martijn treden op en geven workshops in allerlei muzikale samenstellingen en stijlen. Inspiratiebronnen zijn onder andere de mantra’s, Sufi- en Indianenliederen. Maar ook spelen ze graag repertoire uit de Argentijnse tango, Balkan en Klezmer, en Ierse volksmuziek. De optredens zijn deels geimproviseerd, gebaseerd op een diep onderling vertrouwen en een samenwerking van vele jaren.

Vorig jaar richtten zij het “Trio con Ganas” op waarmee zij Argentijnse tango spelen tijdens dansavonden. Met enkele muzikale vrienden maakten ze twee jaar geleden hun CD “Canta”.

www.meezingnacht.nl
www.heerlijkzingen.nl
www.singingfactory.com