Out of the box en terug naar jezelf


Marnix van Rossum

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met meditatie, mindfulness, vipassana of andere vormen. Dat kan veel brengen zoals rust, zelfinzicht of meer invoelingsvermogen. Er zijn echter ook nadelen. Veelal wordt meditatie gegeven als een algemene vorm of model van een bepaalde traditie waarin iedereen zich zou moet vormen. Een nadeel daarvan kan zijn dat je in goede of foute manieren van denken en mediteren terecht komt. Mediteren kan dan juist maken dat je iets gaat vermijden of jezelf iets gaat aanleren wat misschien niet bij je past of goed voor je is.

Persoonlijke healing, of psychotherapie lijken gescheiden wegen met meditatie maar het is belangrijk dat deze werelden samenkomen.

In deze workshop ervaar je een flow van verschillende vormen van meditatie die het beste van meerdere werelden en methoden pogen te integreren. Vanuit stilte, bewustzijn, observatie en non-dualiteit daal je af naar je persoonlijke psychologie met een vorm van innerlijk kind meditatie. Om vervolgens stil te staan bij jouw authentieke levensweg, behoeftes en talenten. We eindigen met een mantra. De nadruk zal liggen op begeleide meditaties en mediteren met elkaar in stilte.

Ik ben Marnix van Rossum, 39 jaar en ik woon in Maassluis. Als psycholoog werk ik met gezinnen met kinderen met ADHD en autisme gerelateerde problematiek. Ik kreeg mijn eerste meditatiemethoden aangereikt toen ik als 12 jarige last had van wedstrijdstress. Een lange zoektocht binnen verschillende vormen van meditatie begon. Op mijn 16e met yoga en op 19e leefde ik voor echt eerst in een Tibetaans klooster. In totaal woonde ik 6 jaar in verschillende meditatiecentra in Azië en probeerde ik alle vormen die ik tegenkwam. Ik was ook twee jaar boeddhistische monnik in Birma. Door mijn studie psychologie zag ik ook een andere kant van het aanreiken van een bepaalde vorm, of visie. Ik schreef daarom het boek: ”Mindfulness: back to the roots” (Gigaboek, 2018), waarin ik alle meditatiestromingen die ik tegenkwam uitgebreid analyseer in mogelijke voor en nadelen en praktische tips geef. Het is mijn missie om waarheid over te brengen en mensen te helpen tot de kern van zichzelf te komen. In het concept out of the box en terug naar jezelf komt alles voor mij samen.

www.outoftheboxintoyourcentre.com