Mystieke muzikale reis


Eindceremonie zondagmiddag

Tijdens de eindceremonie verzamelen alle deelnemers zich in de nieuwe grote zaal (De Lariks). We gaan een mystieke muzikale reis maken zittend op een stoel of meditatiekussens of liggend op een matras. Het eerste deel van de reis is zacht en integrerend, je komt helemaal tot rust en ervaart een diepe stilte. Vervolgens neemt Ceremonie meester Cle je mee in een geleide meditatie waarbij ieder een persoonlijk cadeau krijgt die we gezamenlijk gaan opladen met de fijne energie van het festival en onze gezamenlijke intenties en kwaliteiten van het hart. Na de meditatie volgt het tweede deel van de muzikale reis waarbij we in beweging komen en het festival meditatief dansend afsluiten.

De gehele ceremonie zal ondersteund worden met muziek van Henk Glabbeek en Luca Cappuccio.

Cle Burgers
Organisator van het Healing Festival. Haar passie is het begeleiden van mensen in het leven van hun hoogste potentie. Daarbij maakt zij gebruik van haar persoonlijke ervaringen, inzichten en wijsheden in combinatie met methodieken en meditaties verworven in diverse opleidingen en bij leermeesters. Als trainer en coach heeft ze een rijke ervaring in het begeleiden van mensen in transformatieprocessen en bewustzijnsontwikkeling.

Henk Glabbeek
Henk van Glabbeek is als muzikant uniek, omdat hij zo’n breed spectrum aan instrumenten bespeelt, die zeker niet alledaags zijn in deze wereld en allemaal eigen zijn in hun klankkleur. Het zijn instrumenten die sinds honderden jaren de mens hebben uitgenodigd om innerlijke reizen te maken op hun resonantie. De snaarinstrumenten die hij live bespeelt zijn de Perzische Tar, Setar, Shourangiz, de Oed uit het Midden-Oosten en de Indiase Sitar. Tevens bespeelt hij blaasinstrumenten zoals de Perzische Ney, Shakuhachi, Indiase Bansuri, Armeense Duduk en de Native Lakota fluit. Naast deze bijzondere instrumenten wordt gebruik gemaakt van vooraf opgenomen soundscapes met o.a. tempelpercussie en andere effecten.

Luca Cappuccio
Luca Cappuccio is geen gewone cello-speler. Hoewel hij ook erg succesvol is in de klassieke traditionele manier van cellospelen, is hij een vrije muzikant die je met de cello op een reis meeneemt naar plaatsen die je niet verwacht. Hij heeft een brede ervaring in het spelen van zoveel verschillende muziekstijlen, dat hij de grenzen van zijn instrument verder heeft verlegd. Naast klassieke muziek, jazz, funk, soul en pop verkent hij nu de grenzen van zijn cello in de ambient muziek zoals sound healing concerten. Met het gebruik van effecten creëert hij zoete lagen van geluid waarop de andere instrumenten kunnen improviseren. Op andere momenten zal hij je diep van binnen raken met zijn prachtige improvisaties.