Freubeltent

Frobeltent

Lisa Spruit

Doe je wel eens iets creatiefs? Of was de laatste keer toen je nog een kind was? In onze westerse maatschappij zijn we zo bezig met kennis, dat we de creativiteit totaal uit het oog verloren zijn. Ik hoor ook vaak mensen zeggen dat ze denken dat ze niet creatief zijn. Maar ieder mens is creatief. Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Ieder mens heeft ook zijn eigen wijze om deze creativiteit vorm te geven.

In de wetenschap is inmiddels al onderzocht dat een creatieve bezigheid gunstig is  voor je gezondheid en je gemoedsrust. Het is een actieve meditatie. Het is veel makkelijker om ‘de kwebbeldoos’ in je hoofd stil te krijgen, als je lekker bezig bent en tegelijkertijd laadt je brein (en daarmee ook je lichaam) volledig op. Je kunt je makkelijker overgeven aan de flow en in het NU zijn.

Om plezier te hebben in je creatieve bezigheid is het wel belangrijk dat je weet wat bij je past. In de Freubeltent kun je komen ervaren hoe heerlijk het is om jezelf even te verliezen in het creëren van iets. En misschien ontdek je nog wel een onvermoed talent bij jezelf. We hebben materiaal om te tekenen, schilderen, knippen en plakken. Daarnaast hebben we ook hele mooie Mandala kleurplaten. Het kleuren van Mandala’s werkt helend. Het is dan ook heerlijk om jezelf even ‘in balans te kleuren’, als je een workshop hebt gehad, die grote impact heeft gehad.

Maar ook voor vragen kun je in de Freubeltent terecht. Bijvoorbeeld als je even niet weet wat je moet doen of je kunt niet kiezen naar welke workshop je wilt gaan, wip dan gerust even langs.

We heten je graag welkom in De Freubeltent. We zijn overdag de hele tijd geopend.