De kracht van de 8


Wouter Groen
De kracht van de 8
Wat als is gebleken dat het zetten van een intentie krachtiger kan werken in een groep dan dit in je eentje te doen? En dat in een groep zowel ‘de ontvanger’ van de intentie als ‘de gevers’ een heling in hun leven kunnen gaan ervaren? In deze experimentele, ‘try-out’ workshop gaan we niet alleen een dergelijke intentie neerzetten, maar biedt het je ook de mogelijkheid om hierna zelf een dergelijke groep te beginnen. Wees welkom!
De kracht van de 8
‘Een intentie neerzetten’. Is dit geen eigentijdse versie van het aloude gebed? En sluit deze ‘zelf-helende’ methode niet naadloos aan op de huidige tijdsgeest, waarin de geest vraagt om meer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het leven? Niet altijd terug te vallen op ‘de hulpverlener’, maar ook hier het heft in eigen handen te nemen? Een expert op het ‘intentie-gebied’ is de journaliste Lynne McTaggart. Zij is vooral bekend geworden met haar boek ‘The Field’ (2003) en behoort samen met ondermeer Gregg Braden, Joe Dispenza & Bruce Lipton tot de pioniers die het onderzoek naar ‘bewustzijn’ op het spirituele vlak de afgelopen twee decennia baanbrekend hebben vormgegeven. Wat haar werk bijzonder maakt is dat zij het fenomeen heeft bekeken met de scepsis van een journalist en een wetenschapper. In ’The Power of Eight’, haar laatste boek, bouwt zij voort op haar eerdere werk, maar het is eveneens een compendium van haar indrukwekkende, internationale onderzoek naar ‘de intentie’. Hierin heeft de groepsintentie haar focus en luidt haar belangrijkste conclusie: het zetten van een intentie met een groep kan een spiegel effect hebben, d.w.z. het kan zowel een helende invloed op de intentie zettende ontvanger hebben als op de ‘gevers’ van de intentie.

Haar groepsintentie is het onderwerp van deze experimentele, ‘try-out’ workshop. Hoe werkt het? Tegelijk is het ook bedoeld als een demo, zodat je na de workshop zelf een dergelijke groep kan gaan beginnen. Het eindresultaat blijft een onzekere factor, maar is ‘het experiment’ er niet om ons werkelijk tot nieuwe inzichten te brengen?

Let op! Gezien de inhoud van de workshop is er slechts plek voor max. 7 mensen om samen ‘de 8’ te vormen. Bij voorkeur mensen die niet of nauwelijks ervaring met ‘de intentie’ hebben. En vergeet niet een intentie mee te nemen & voor je eigen comfort een matje en dekentje.

Wouter Groen heeft al jaren een praktijk in diverse vormen van massagetherapie, acupunctuur en The Hangab Experience. Hij heeft zich gespecialiseerd in de Chinese geneeskunde. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren meerdere workshops ontwikkeld die hij op diverse festivals heeft gegeven. Workshops die voortkomen uit zijn brede, eclectische interesse in spiritualiteit in het algemeen.

www.praktijkdehanden.nl